top of page

ZWANGERSCHAPSHAPTONOMIE

haptonomische zwangerschapsbegeleiding Zutphen

Zwanger?

Je hebt vast al gemerkt dat er van alles verandert in je lijf, je gevoel, in wat je wel en niet kan en wil. Die verandering is soms heel fijn en - uit ervaring - soms ook best pittig en ingrijpend. Niet alleen bij en in jou verandert er van alles; ook in je relatie(s) worden dingen anders nu er een nieuw wezentje in aantocht is. Tijdens de haptonomische zwangerschapsbegeleiding besteden we samen aandacht aan dit wonderlijke en soms dus ook uitdagende proces.  

Ik bied mijn sessies en zwangerschapstraject afgestemd en op maat aan, dus wat past en verlangen jullie?

Het traject kan bestaan uit 3, maar ook 6 sessies, veelal vanaf de 20e zwangerschapsweek - als jij of jullie de eerste beweging van jullie kindje hebben gevoeld -, tot aan een laatste postnatale sessie met jullie pasgeboren kindje erbij. 

Soms komt het voor dat mensen bij me aankloppen voor een enkele sessie, of zonder partner, ook daar bied ik ruimte aan.


 

Belangrijke thema’s die in de haptonomische zwangerschapsbegeleiding aan bod komen, zijn:

  • Contact en verbinding met jullie kindje in de buik middels aanraking, inclusief praktische handvatten voor thuis

  • Ruimte - zowel in je leven als letterlijk in je zwangere lijf

  • Omgaan met pijn en last - met het oog op de aanstaande bevalling

  • Het dragen van je kindje in de buik, alleen of door de partner, houding en balans 

Tot slot is bewustwording van keuzes rondom de zwangerschap en bevalling belangrijk. Welke prenatale onderzoeken willen jullie laten doen? Willen jullie thuis bevallen of in het ziekenhuis? In bed, op de baarkruk of in bad? Wat voor baringshoudingen zijn er? Welke keuzes maak je als het anders loopt dan gedacht? 

De rol voor mij als haptotherapeut is jullie hierin te begeleiden met aandacht en respect. Dit alles in een gemoedelijke sfeer met ook ruimte voor lichtheid en humor. Enthousiast geworden? Mail of bel! 

Voor meer informatie over haptonomische zwangerschapsbegeleiding lees je verder bij de Vereniging voor Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding (VHZB)

Op zoek naar andere geboortewerkers - denk aan acupunctuur of een doula - in Zutphen en omgeving? Kijk op geboorteplatform De Geboortenis.

Voor natuurlijke kraampakketten, een bewuste zwangerschapskalender van week tot week, en meer: kijk ook eens op de website van Dalalou!

Geboortenis-logo-PMS-201-PMS320.webp
bottom of page