top of page

NINA 

(1988)

- haptotherapeut Zutphen

haptotherapeut in Zutphen

Ik was 22 jaar toen ik voor het eerst met haptonomie in aanraking kwam. Ik studeerde en had veel last van stress, angsten en de prikkels van alledag. Ik zat ´vast in mijn hoofd´ en kwam er niet uit.

Na eerst bij de (studenten)psycholoog te hebben aangeklopt, kwam ik uiteindelijk bij een hele fijne haptotherapeut terecht en dat voelde voor mij als thuiskomen: thuiskomen in mijn eigen lijf en gevoel. Tegelijk wakkerde het een enorme bron van inspiratie en zin aan - hier wilde ik nog veel meer van ervaren en ontdekken!

Na eerst nog voortvarend mijn universitaire masteropleiding in de Archeologie te hebben afgerond - eigenlijk al wetende dat dit 'um niet was voor mij -  heb ik me na een jaar werken en een Azië-reis vol overgave in de wereld van haptonomie gestort.

Ik deed de 4-jarige vakopleiding tot haptotherapeut bij Synergos in Amersfoort, waar ik begin 2018 mijn beroepscertificaat tot haptotherapeut behaalde. Later voegde ik daar certificaten voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding en haptonomische relatiebegeleiding aan toe.

Na een langer uitstapje via Nieuw-Zeeland, werkte ik uiteindelijk 4 jaar als haptotherapeut in mijn eigen praktijk in Amsterdam - een cadeautje en enorm voorrecht dat mijn praktijk in korte en zelfs in Corona-tijd zo tot bloei kwam en ik zoveel mensen heb mogen helpen.

 

Nu ben ik met zwangerschapsverlof, recentelijk verhuisd naar het fijne dorpje Warnsveld in de gemeente Zutphen en bevind ik mij dus weer in een nieuwe fase, is wéér de reset-knop ingedrukt - zoals dat wel vaker gebeurt in mijn leven.

Iets wat overigens heel spannend was en is, mijn dierbare haptonomiepraktijk en cliënten achterlaten, een nieuwe woonplaats, het (lonkende) verse moederschap, op vele vlakken opnieuw beginnen ... Maar wat ook ontzettend veel lucht, ruimte en nieuwe zin geeft!

Zo verheugt een deel van mij zich stiekem al op het najaar, om hier in Zutphen te kunnen doen wat mij de allermeeste plezier en voldoening geeft: met mensen werken, verbinden en me blijven ontwikkelen in dit mooie vak. Bovenal wil ik mensen helpen de weg terug te vinden naar hun gevoel, zoals ik dat zelf destijds via haptonomie heb mogen ervaren. Omdat er wat mij betreft geen groter cadeau is dan (samen) verbinden en in contact te komen met jezelf; wezenlijk te kunnen voelen wie je bent en wat je wilt. Nieuwsgierig? Neem contact op!

NINA 

-volgens anderen ...

CHARLOTTE (29) - angstklachten

Haptotherapie heeft me geleerd dat voelen veel inzicht en rust kan brengen. Dat ik door te voelen meer contact met mijn lichaam en daarmee mezelf kan maken en dat dat invloed heeft op hoe ik me voel. 

Nina is een open, reflectieve therapeute, die aandachtig te werk gaat op een zeer gelijkwaardige manier. Het lijkt soms alsof we samen een team zijn om mijn vraagstukken op te pakken. Na de sessies voel ik me kalm en verrijkt met meer inzichten door te voelen.

KOR (32) - stress en persoonlijke ontwikkeling

Nina's werk voelt bevrijdend. Door haar aanraking kom je dichterbij je eigen gevoel en de ruimte om je heen. Ik was zeer sceptisch in het begin, maar zij heeft mij overtuigd.

Tessa (25) -

sociale stress

"In de haptotherapie vind ik de rust en ruimte om thuis te komen in mijn lichaam. Een verbinding die ik, door het luisteren maar vooral door het goede kijken en aanvoelen van Nina, leerde voelen en omarmen". 

WILLEMIJN (26) - burn-out klachten

Nina kan heel goed aanvoelen wat er nodig is voor mij, soms een oefening die geruststelt en soms juist een oefening die me uit mijn comfortzone laat gaan. Ik heb al ontzettend veel geleerd door haptotherapie. Soms extreem simpele dingen die een groot verschil maken om me beter in contact met mijn lijf te voelen en patronen te zien en doorbreken.  In de praktijk van Nina heerst een goede sfeer, waarin ik precies mezelf kan zijn en er is ook genoeg ruimte voor een grapje en wat relativering zo nu en dan.

bottom of page