top of page

NINA 

(1988)

- haptotherapeut Zutphen

haptotherapeut in Zutphen

Ik was 22 jaar toen ik voor het eerst met haptonomie in aanraking kwam. Ik studeerde en had veel last van stress, angsten en de prikkels van alledag. Ik zat ´vast in mijn hoofd´ en kwam er niet uit.

Na eerst bij de (studenten)psycholoog te hebben aangeklopt, kwam ik uiteindelijk bij een hele fijne haptotherapeut terecht en dat voelde voor mij als thuiskomen: thuiskomen in mijn eigen lijf en gevoel. Tegelijk wakkerde het een enorme bron van inspiratie en zin aan - hier wilde ik nog veel meer van ervaren en ontdekken!

Na eerst nog voortvarend mijn universitaire masteropleiding in de Archeologie te hebben afgerond - eigenlijk al wetende dat dit 'um niet was voor mij -  heb ik me na een jaar werken en een Azië-reis vol overgave in de wereld van haptonomie gestort.

Ik deed de 4-jarige vakopleiding tot haptotherapeut bij Synergos in Amersfoort, waar ik begin 2018 mijn beroepscertificaat tot haptotherapeut behaalde. Later voegde ik daar certificaten voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding en haptonomische relatiebegeleiding aan toe.

Na een langer uitstapje in Nieuw-Zeeland, werkte ik uiteindelijk 4 jaar als haptotherapeut in mijn eigen praktijk in Amsterdam - een cadeautje en enorm voorrecht dat mijn praktijk in korte en zelfs in Corona-tijd zo tot bloei kwam en ik zoveel mensen heb mogen helpen.

Nu ben ik sinds mei moeder geworden, enkele maanden daarvoor verhuisd naar het fijne dorpje Warnsveld in de gemeente Zutphen en bevind ik mij dus weer in een nieuwe fase, is wéér de reset-knop ingedrukt - zoals dat wel vaker gebeurt in mijn leven. Iets wat overigens heel spannend was, mijn dierbare haptonomiepraktijk en cliënten in Amsterdam achterlaten, een nieuwe woonplaats, het verse moederschap, op vele vlakken opnieuw beginnen ... Maar wat ook ontzettend veel lucht, ruimte en nieuwe zin heeft gegeven!

Zo ben ik verheugd om per oktober hier in Zutphen te kunnen doen wat mij de allermeeste plezier en voldoening geeft: met mensen werken, verbinden en me blijven ontwikkelen in dit mooie vak. Bovenal wil ik mensen helpen de weg terug te vinden naar hun gevoel, zoals ik dat zelf destijds via haptonomie heb mogen ervaren. Omdat er wat mij betreft geen groter cadeau is dan (samen) verbinden en in contact te komen met jezelf; wezenlijk te kunnen voelen wie je bent en wat je wilt. Nieuwsgierig? Neem contact op!

-volgens anderen ...

CHARLOTTE (29) - angstklachten

Haptotherapie heeft me geleerd dat voelen veel inzicht en rust kan brengen. Dat ik door te voelen meer contact met mijn lichaam en daarmee mezelf kan maken en dat dat invloed heeft op hoe ik me voel. 

KOR (32) - stress en persoonlijke ontwikkeling

Nina's werk voelt bevrijdend. Door haar aanraking kom je dichterbij je eigen gevoel en de ruimte om je heen. Ik was zeer sceptisch in het begin, maar zij heeft mij overtuigd.

WILLEMIJN (26) - burn-out klachten

Nina kan heel goed aanvoelen wat er nodig is voor mij.  In haar praktijk heerst een goede sfeer, waarin ik precies mezelf kan zijn en er is ook genoeg ruimte voor een grapje en wat relativering zo nu en dan.

Image by TERRA

MANUEL (32)

Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe fijn het is bij Nina.
Zeer aan te raden!

Happy Young Man

TIM (35)

Niets dan lof voor Nina en haar werkwijze! voorafgaand aan mijn bezoek was ik licht sceptisch, maar na de eerste sessie verdween dat als sneeuw voor de zon. Door Nina ben ik nu bewuster van mezelf en heb ik inzichten gekregen over hoe ik situaties anders kan benaderen.

Image by Johannes Plenio

SUSAN (31) - persoonlijke ontwikkeling 

Dankjewel voor alle fijne sessies in 2022, je hebt me geholpen dichter bij mezelf te staan, en naar mijn gevoel te luisteren. Dat gaat uiteraard met ups & downs, maar blijft een leuk werkproces voor me.

Image by eleni koureas

MATTHIJS (29) 

Het lukt mij nu veel beter om emoties te herkennen, erkennen, verwoorden, uit te spreken en te verwerken. Vaardigheden die mij helpen om veel dichter bij mijzelf te staan met een betere relatie met mijzelf en anderen als gevolg!

Image by kazuend

CHRISTINA (30) 

Door Nina heb ik geleerd hoe mijn lichaam, gedachten en gevoel met elkaar in verbinding staan en hoe ik signalen van mijn lichaam kan leren herkennen en accepteren. Ik omarm mijn gevoelige kanten nu meer dan eerst en kan deze, mede door Nina, steeds meer inzetten als kracht.

Image by Bernice Tong

SOPHIE (25) 

Nina laat je op je gemak voelen, maar helpt je ook zeker verder door op een fijne manier je te confronteren en dingen in te laten zien. Maar belangrijker nog is dat ze je het vooral laat voelen, zodat je het zelf ook zonder haar kan. Heel erg fijn en ik raad Nina zeker aan!

- Opleidingen en trainingen

Als haptotherapeut ben je nooit uitgeleerd, dat maakt mijn werk ook zo leuk! Voortdurend te mogen blijven groeien en leren. Ik heb in de loop van de jaren verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, hieronder een overzicht.

  • Research master Archeologie & Prehistorie @ Universiteit van Amsterdam

  • Certificaat Haptotherapeut (2014-2018) @ Synergos - Nederlandse vakopleiding voor haptonomie

  • Certificaat Haptonomische zwangerschapsbegeleiding (2018/2019) @ Haptonomisch Centrum Nederland

  • Nascholingsdag Burn-out bij jongeren (2019) @ Synergos

  • Certificaat haptonomische relatiebegeleiding (2019/2020) @ Haptonomisch Centrum Nederland

  • Jaartraining persoonlijke ontwikkeling (2020-2022) @ Centrum voor Tantra

  • Training Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding (IFS) deel 1 (2022) @ Centrum voor Realisatie

  • Training Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding (IFS) deel 2 (2023) @ Centrum voor Realisatie

bottom of page