HAPTOTHERAPIE

We voelen, denken en doen de hele dag door. Hoe je (je) voelt kan invloed hebben op hoe of wat je doet; en je denken en handelen kunnen omgekeerd je gevoel beïnvloeden. Door meer zicht te krijgen op de verdeling van deze balans in jouw leven, ontstaat er een grotere keuzevrijheid in je voelen, denken en handelen.

In de haptotherapie besteden we bewust aandacht aan het voelende aspect, voor een positieve invloed op jouw balans. Hieronder meer over haptotherapie in Amsterdam West. Wil je weten of het iets voor jou is?

Je zoekt een haptotherapeut in Amsterdam, maar wilt eerst weten wat haptotherapie onderscheidt van andere therapievormen. Dat zit als volgt.

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van de haptonomie. Een haptotherapeut helpt je meer bewustzijn van je eigen lijf en je gevoelens te krijgen door middel van gesprek en aanraking. Zo krijg jij een gezondere balans in je leven, waarbij behalve aandacht voor denken en handelen, voldoende ruimte is voor voelen.

Door het specifieke karakter kan haptotherapie mooi als aanvulling worden gebruikt op andere therapievormen.
Hieronder de verschillen met de twee bekendste soorten.

 

Het verschil met een fysiotherapeut

Een haptotherapeut verschilt van een fysiotherapeut, doordat binnen haptotherapie de nadruk ligt op voelen. Ook besteedt een haptotherapeut aandacht aan de emotionele en psychische achtergrond van de klachten door middel van gespreksvoering.

 

Het verschil met een psycholoog

Het belangrijkste verschil met een psycholoog is dat de haptotherapeut aanraking en andere oefenvormen inzet als therapeutisch hulpmiddel. Daarnaast legt de haptotherapeut bij gespreksvoering niet de nadruk op het mentale aspect, maar op het gevoelsleven en de beleving en interactie in het moment.

Mijn werkwijze —

Elke haptotherapeut hanteert een unieke stijl.

Ik werk aan de hand van gespreksvoering, aanraking op de behandeltafel en beweegvormen in de ruimte. De haptotherapie vindt plaats in mijn mooie praktijkruimte in Amsterdam Westerpark.

Tijdens de eerste sessie maken we je hulpvraag helder in gesprek. Ook bied ik je een korte aanraakervaring op de behandelbank aan. Zo kun je alvast voelen of haptotherapie iets voor jou is.

Klikt het? Dan maken we een vervolgafspraak en werken we samen naar een behandelplan toe. Jouw proces en behoeften staan voor mij centraal.