HAPTOTHERAPIE

We voelen, denken en doen de hele dag door. Hoe je (je) voelt kan invloed hebben op hoe of wat je doet; en je denken en handelen kunnen omgekeerd je gevoel beïnvloeden. Door meer zicht te krijgen op de verdeling van deze balans in jouw leven, ontstaat er een grotere keuzevrijheid in je voelen, denken en handelen.

In de haptotherapie besteden we bewust aandacht aan het voelende aspect, voor meer bewustzijn van jouw voelende vermogen en om letterlijk lekkerder in je vel en in balans te komen. Weten of haptotherapie iets voor jou is?

haptotherapie en haptonomie Amsterdam

Je zoekt een haptotherapeut in Amsterdam, maar wilt eerst weten wat haptotherapie onderscheidt van andere therapievormen. Dat zit als volgt.

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van de haptonomie. Een haptotherapeut helpt je meer bewustzijn van je eigen lijf en je gevoelens te krijgen door middel van gesprek en aanraking. Zo krijg jij een gezondere balans in je leven, waarbij behalve aandacht voor denken en handelen, voldoende ruimte is voor voelen.

Door het specifieke karakter kan haptotherapie mooi als aanvulling worden gebruikt op andere therapievormen.
Hieronder de verschillen met de twee bekendste soorten.

 

Het verschil met een fysiotherapeut

Een haptotherapeut verschilt van een fysiotherapeut, doordat binnen haptotherapie de nadruk ligt op voelen. Ook besteedt een haptotherapeut aandacht aan de emotionele en psychische achtergrond van de klachten door middel van gespreksvoering.

 

Het verschil met een psycholoog

Het belangrijkste verschil met een psycholoog is dat de haptotherapeut aanraking en andere oefenvormen inzet als therapeutisch hulpmiddel. Daarnaast legt de haptotherapeut bij gespreksvoering niet de nadruk op het mentale aspect, maar op het gevoelsleven en de beleving en interactie in het moment.

Mijn werkwijze —

Elke haptotherapeut hanteert een unieke stijl.

Mijn werkstijl is vrij organisch en daarin zal ik altijd afstemmen op jouw unieke behoeften en proces. Geen enkele haptotherapie sessie is daardoor hetzelfde, we creëren in feite samen. Ik werk aan de hand van gespreksvoering, aanraking op de behandeltafel (soms in ondergoed, soms niet) en beweegvormen in de ruimte.

Tijdens de eerste sessie maken we kennis en onderzoeken we je hulpvraag en thema's in gesprek. Daarnaast laat ik je in elke sessie wat voelen van wat haptonomie is, dat kan op de behandelbank zijn, maar ook in gespreksvorm.

Klikt het? Dan maken we een vervolgafspraak en kijken we per sessie wat er wil ontstaan en wat nodig is.

haptonomie Amsterdam.jpg