Haptonomische 

zwangerschapsbegeleiding

haptonomische zwangerschapsbegeleiding (

Zwanger?

haptonomische zwangerschapsbegeleiding.j

Welkom bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding in Amsterdam!

Je hebt vast al gemerkt dat er van alles verandert in je lijf. En niet alleen in je lijf; ook in je relatie(s) worden dingen anders nu er een nieuw wezentje in aantocht is.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit ongeveer sessies waarin we samen aandacht aan dit wonderlijke proces besteden. De eerste sessie start vanaf 20 weken in de zwangerschap, als jullie de eerste beweging van je kindje hebben gevoeld.

De laatste sessie is 3 à 6 weken na de geboorte, met aandacht voor het verloop van de bevalling, het herstel van de moeder, de nieuwe verhoudingen/balans en het contact met jullie kindje.

 

Verbinding/contact

We gaan om te beginnen aan de slag met het voelen van het kindje in de buik. Hoe reageert het kindje op jullie handen? Wat kunnen jullie voelen? Dit is ook voor de partner vaak heel waardevol en leuk. Als er geen partner in beeld is, kan dit ook een goede vriend of vriendin zijn. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is in die zin ook echt een voorbereiding op de bevalling, en bevallen doe je samen, niet alleen. Jullie krijgen daartoe in de begeleiding praktische handvatten aangereikt, waar je zelf thuis mee aan de slag kan. 

Wil je toch graag alleen komen? Dan ben je zeker ook welkom, maar zal de zwangerschapsbegeleiding de vorm van individuele haptotherapie aannemen met nadruk op de zwangerschap.


 

Overige belangrijke thema’s bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding:

  • Ruimte - zowel in jullie leven als letterlijk in je lijf

  • Omgaan met pijn

  • Het dragen van je kindje in de buik, houding en balans 

Tot slot is bewustwording van keuzes rondom de zwangerschap en bevalling belangrijk. Willen jullie thuis bevallen of in het ziekenhuis? Wat voor baringshoudingen zijn er? Welke keuzes maak je als het anders loopt dan gedacht? 

De rol voor mij als haptotherapeut is jullie hierin te begeleiden met ruimte, aandacht, respect en hier en daar een vleugje lichtheid en humor. Enthousiast geworden? Neem contact met me op voor een eerste sessie.

Voor meer informatie over haptonomische zwangerschapsbegeleiding lees je verder bij de Vereniging voor Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding (VHZB)